Activiteiten dederdeoever vzw

Jaarlijkse Poëziewedstrijd voor de Jeugd

Sinds 2012 richt vzw dederdeoever jaarlijks een poëziewedstrijd voor de jeugd in. Vanaf 2014 wordt die opengesteld voor alle kinderen die in Wichelen, Schellebelle en Serskamp naar de lagere school gaan (3e t/m 6e leerjaar). Deze jongeren worden via de scholen uitgenodigd om deel te nemen.

Ook de kinderen die in deze drie deelgemeenten wonen en in een andere gemeente naar de lagere school gaan (vb Lede, Wetteren, Berlare,…) in het 3e t/m 6e leerjaar kunnen deelnemen. Zij kunnen inschrijven via dit formulier. De prijsuitreiking gebeurt telkens in “Den Oever”,op de Poëziedag van dederdeoever vzw in de voormiddag. (voor 2013 : 8 juni)

 

 

Organisatie Landschapsdichter

Een gerenommeerd dichter wordt door ons aangezocht als landschapsdichter. Deze kiest een thema en gaat scheep met een beeldend kunstenaar van zijn of haar keuze. Het als het ware, in kruisbestuiving, wederzijds afstemmen van woord en beeld genereerde al kunstwerken die later hun weg vonden naar museum (o.a. S.M.A.K.) en internationale tentoonstellingen. Beide disciplines (poëzie en beeldend werk) krijgen een plaats op een wandelpad in het natuurgebied van de Kalkense Meersen. Deze bewegwijzerde poëziewandelroute blijft van voor- tot najaar vrij toegankelijk. Een folder met routebeschrijving is te allen tijde beschikbaar voor iedere wandelaar.

 

Praat- en cultuurcafe 'Den Oever'

Met ‘Den Oever’wil deze vereniging zich verder profileren als een drijvende culturele kracht die met laagdrempelige en gratis toegankelijke evenementen verder wil bouwen aan haar doelstellingen.
Tegelijk is het de bedoeling een vinger te houden aan de pols van het culturele leven door in het café geregeld een podium te bieden aan het talent dat zich, in diverse disciplines, op onze gemeente en elders ontwikkelt.
‘Den Oever’ is iedere tweede zondag van de maand toegankelijk vanaf 11 uur.
Indien u als artiest wil optreden of tentoonstellen op zondagvoormiddag neem dan contact op met dederdeoever@gmail.com of via deze website.


Film in openlucht

In september, als de dagen korten, wordt de bevolking in de tuin van de Pastorij en op groot scherm gratis een kwaliteitsfilm aangeboden. We verhogen de aantrekkelijkheid van de voorstelling door de aanwezigheid van een acteur of de regisseur van de geprojecteerde film. Deze zorgt voor een korte inleiding. Dit openluchtproject wordt jaarlijks bezocht door meer dan 300 cinefielen.

 

Publicatie:

Bibliofiele uitgave met selectie uit het werk van de Landschapsdichter. De bundel verschijnt in een beperkte oplage en wordt verlucht met foto’s van het werk van de deelnemende plastisch kunstenaar. De vormgeving berust in handen van Arte Libro en fotograaf Jef Van Eynde.

 

.

Bestuur en werkende leden

Monique Schietecat (Schellebelle), Herman Samuel (Impe), Wim Leirens (Schellebelle), Johan De Bock (Wichelen), Jan De Meester (Schellebelle), Patrick De Both (Schellebelle), Erna Van Impe (Impe), Patrick Verheyden (Schellebelle), Lut Depoortere (Wichelen), Peter Bontinck (Schellebelle), Pieter Bauwens (Schellebelle).

 

Medewerkers

Marie-Claire Van Caelenberg (Schellebelle), Arno Sarlet (Schellebelle), Rik Bauwens (Schellebelle).

 

Wens je mee te werken met Derdeoever VZW?

Een vereniging als dederdeoever vzw  draait op enthousiaste vrijwilligers die graag eens de handen uit de mouwen steken. Sommige mensen helpen altijd, andere steken een handje toe op één manifestatie of nemen één bepaalde taak op zich. Wie op zijn manier zijn steentje wil bijdragen is welkom! Op onze website vind je een contactformulier waarop je jouw voorkeur kan aanduiden.