Streekproducten: Schellebellebier - Dauwdruppel

Schellebellebier Dauwdruppel

 

Verkrijgbaar bij taverne 't Veer , taverne De Destelhoeve, Café Den Biechtstoel, Bij Rosa (Food Shop), Kapsalon Wim, en Arte Libro.

Fles en glas "Schellebellebier"

EEN ‘SCHELLEBELLE’ GRAAG!

 

Bier van hier’ is een trend waaraan op de duur geen enkel dorp schijnt te kunnen ontsnappen. Een half wonder dat Schellebelle, met een verleden van bierbrouwers (‘t Veer, Matthijs) en toch een plek waar men van oudsher van aanpakken weet, het - één poging stierf een stille dood - de laatste jaren op dat vlak liet afweten.


Vzw dederdeoever uit Schellebelle heeft aan die omissie verholpen door het lanceren van een eigen, in naam althans dorpsgebonden bier. Want het is vanzelfsprekend de ambitie dat het bier door zijn rijke geur- en smaakpalet ook buiten de dorpsgrenzen voldoende faam en reputatie kweekt om er in ruime mate te worden gedronken.

Deze sociaal-culturele vereniging is trouwens niet aan haar proefstuk toe: om haar hoofdzakelijk gratis toegankelijke activiteiten te financieren en de authenticiteit van het dorpsleven te koesteren, creëerde zij vroeger al een eigen jenever, de inmiddels fel gesmaakte ‘Dauwdruppel’. 

 

Micro-brouwerij Paelman, die zich eerder gunstig onderscheidde op de markt der streekgebonden bieren, kreeg derhalve de opdracht een bier te brouwen dat op zijn minst in smaak en geur kon wedijveren met de welluidende naam waarmee het bier door het leven zal gaan: ‘Schellebelle’.

Het goudgele kwaliteitsbier wordt door kenners eerder als potig dan als pittig omschreven en is, volgens vermelding op het kunstzinnige etiket, bereid uit mout, gist, haver, extra hop en kruiden. Het alcoholgehalte bedraagt 6,8%. Een ‘Schellebelle’ (33 cl., fles met kroonkurk) wordt bij voorkeur geschonken in een bijhorend, speciaal gegraveerd glas.

De ‘Schellebelle’ wordt op 8 april voor het eerst geschonken op de feestelijke opening van het nieuwe Veer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... terug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fles en glas "dauwdruppel"

Onze dauwdruppel is een zachte jenever uit eigen streek (gebrouwen bij De Klok in Serskamp). De dauwdruppel wordt aangeboden in een unieke verpakking met telkens een eigenhandig gegraveerde druppel op de fles én een bijhorend jeneverglas. Voor het etiket selecteerde de dederdeoever vzw telkens een treffende quote, dit maakt iedere fles verschillend. Deze jenever wordt verdeeld in de plaatselijke horeca en wordt als cadeau gegeven in gans Vlaanderen.

Een uniek streekproduct van Schellebelle. Een enige en echte jenever met ultieme smaak. Glas en fles zijn versierd met een met de hand gegraveerde druppel. Ieder exemplaar is quasi uniek en werpt zich op als verzamelobject, in de zin dat op het etiket, naast de prachtige gravure, een met iedere fles verschillende tekst uit de wereldliteratuur wordt afgedrukt

 

Fles en glas zijn hand gegraveerd,
verschillende etiketten als verzamelobject
Fles : 9,90 euro

Fles + glaasje in geschenkverpakking : 12,25 euro
‘Dauwdruppel’ (32°alc.) is een exclusieve geestverrijkende
drank vervaardigd door De Klok, voor dederdeoever vzw.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... terug